StoryEditorSpółdzielnia mleczarska

Dzięki nowej proszkowani mleka OSM Garwolin jest w lepszej kondycji

27.03.2020., 09:03h
Podobnie jak w latach ubiegłych, w Zespole Szkół w Miętnem miało miejsce szkolenie zorganizowane przez Okręgową Spółdzielnię Mleczarską Garwolin. Tegoroczna edycja konferencji odbyła się 5 marca. Została ona zorganizowana przy wsparciu środków z Funduszu Promocji Mleka.

Koronawirus w Polsce

Na wstępie Waldemar Paziewski, prezes zarządu OSM Garwolin, przywitał wszystkich uczestników konferencji.

Jesteśmy już po zebraniach rejonowych. Będziemy prowadzić weryfikację bilansu i zbliżać się do Walnego Zgromadzenia. Chciałem jeszcze powiedzieć, że rozpoczyna się gorący okres dla was i dla nas, i życzyłbym, aby koniec tego był dla wszystkich pomyślny. Pojawienie się koronawirusa w naszym kraju skutkuje tym, że nie wszystkie firmy, które miały się wystawiać podczas dzisiejszego szkolenia pojawiły się w Miętnem. Niektóre wydały zakaz uczestnictwa w takich imprezach. Myślę, że następne przypadki tej choroby są tylko kwestią czasu i coraz częściej będziemy się spotykali z podobnymi decyzjami – powiedział Waldemar Paziewski.

Inwestycja w proszkownię OSM Garwolin była dobrą decyzją

Waldemar Broś, prezes Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich Związku Rewizyjnego w Warszawie, przedstawił aktualną sytuację na rynku mleka. Pochwalił także OSM Garwolin za to, że zainwestowała w proszkownię mleka.

Porównując ceny masła z wczorajszego dnia i sprzed roku to można stwierdzić, że obecnie jest on...
Pozostało 80% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
18. kwiecień 2024 23:58