StoryEditorPrzepisy

Przepis na jajka faszerowane awokado

03.04.2021., 09:04h
Pyszne, faszerowane jajka to idealna przekąska nie tylko na Święta Wielkanocne. Są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Jakich składników potrzeba do ich przygotowania?

Składniki potrzebne na faszerowane jajka awokado

  • 7 jajek,
  • 1 awokado,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 2 ząbki czosnku,
  • czarnuszka do posypania, l
  • iście sałaty i roszponki do dekoracji,
  • majonez,
  • pęczek szczypiorku.

Jak przygotować faszerowane jajka?

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka. Awokado obrać, rozgnieść widelcem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, sól, pieprz, żółtka oraz 2 łyżki majonezu. Wymieszać składniki.

Gotową pastą nadziewać białka jajek. Na każde jajko z pastą wycisnąć kleks majonezu, posypać jajka szczypiorkiem i czarnuszką. Układać na sałacie, udekorować roszponką.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
24. kwiecień 2024 08:30