r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis na jajka faszerowane awokado

Polskie mleko Przepisy
Data publikacji 03.04.2021r.

Pyszne, faszerowane jajka to idealna przekąska nie tylko na Święta Wielkanocne. Są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Jakich składników potrzeba do ich przygotowania?

Zarejestruj się, i zaloguj aby przeczytać kolejne 3 artykuły.
Wszystkie przeczytasz dzięki prenumeracie lub kupując dostęp.

Zarejestruj się lub Zaloguj się

Czytaj bez ograniczeń

Kup dostęp

r e k l a m a

Składniki potrzebne na faszerowane jajka awokado

  • 7 jajek,
  • 1 awokado,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 2 ząbki czosnku,
  • czarnuszka do posypania, l
  • iście sałaty i roszponki do dekoracji,
  • majonez,
  • pęczek szczypiorku.

Jak przygotować faszerowane jajka?

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka. Awokado obrać, rozgnieść widelcem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, sól, pieprz, żółtka oraz 2 łyżki majonezu. Wymieszać składniki.

Gotową pastą nadziewać białka jajek. Na każde jajko z pastą wycisnąć kleks majonezu, posypać jajka szczypiorkiem i czarnuszką. Układać na sałacie, udekorować roszponką.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody