StoryEditorWiadomości rolnicze

Chłodnik z botwinki z jajkami przepiórczymi i rzodkiewką

05.07.2016., 11:07h
Składniki:  2 pęczki botwinki z buraczkami, 10 jajek przepiórczych, 1 pęczek koperku, 1 pęczek rzodkiewek, sól, pieprz, 200 ml jogurtu greckiego, 200 ml kefiru, 2 łyżki soku z cytryny.

Wykonanie:  Buraki obieramy i kroimy w kostkę, łodygi z listkami drobno siekamy. Całość zalewamy litrem wody i gotujemy do miękkości z solą i pieprzem. Dodajemy sok z cytryny, chłodzimy. Po ostudzeniu wywaru dodajemy jogurt, kefir, przyprawy i ucieramy blenderem. Podajemy z posiekanym koperkiem, plasterkami rzodkiewki oraz ugotowanymi jajkami przepiórczymi.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 03:14