r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Ciasto Milky Way

Wieś i Rodzina
Data publikacji 04.01.2016r.

Składniki na biszkopt: 70 g mąki pszennej, 100 g mąki ziemniaczanej, 130 g cukru, 5 jajek, 30 g kakao, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę mleczną: 200 g mleka w proszku, 125 ml mleka 3,2%, 150 g drobnego cukru, 350 g miękkiego masła, 16 g cukru wanilinowego. Składniki na polewę czekoladową: 60 g masła, 50 g gorzkiej czekolady, 40 g czekolady mlecznej.

r e k l a m a

Wykonanie: Jajka ubijamy, aż masa zrobi się jasna i puszysta. Następnie, cały czas miksując, dodajemy stopniowo cukier, potem olej. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao, zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25–30 min (do tzw. suchego patyczka). Biszkopt studzimy i przekrawamy wzdłuż. Mleko zagotowujemy razem z cukrem i cukrem wanilinowym, a następnie studzimy. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę, następnie, cały czas ucierając, powoli dodajemy wystudzone słodkie mleko. Do masy wsypujemy mleko w proszku i ucieramy, aż masa zrobi się gładka. Przekładamy nią biszkopt. W rondelku zagrzewamy wodę, następnie umieszczamy w niej miseczkę z masłem i dwoma rodzajami czekolady. Składniki rozpuszczamy, od czasu do czasu mieszając, a następnie lekko studzimy. Gotową polewą polewamy schłodzone ciasto.

Widziałeś już nasze video "To Was zaskoczy. Jak Artur Puzio tłumaczy jazdę po polu?"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody