r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Ciekawe przepis na świąteczne potrawy: karp pieczony w miodzie i migdałach

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 22.12.2019r.

Prezentujemy ciekawy przepis na karpia, pieczonego w miodzie i migdałach! Jest to wersja mniej tradycyjna, ale bardzo dobrze sprawdzająca się na wigilijnym stole. Szczególnie polecana dla osób nieprzepadających na co dzień za karpiem. Przekonajcie się sami jak smaczny może być karp!

r e k l a m a

Składniki na karpia pieczonego w miodzie i migdałach

  • 1 karp
  • 3 łyżki miodu
  • 7 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz
  • 5 łyżek płatków migdałowych

Jak przygotować danie?

Karpia oczyścić i pokroić w dzwonka, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Olej wymieszać z miodem i każdy kawałek ryby smarować przygotowaną zaprawą. Piec 25–30 minut w temp. 180°C. 10 minut przed końcem posypać płatkami migdałowymi.

Katarzyna Kosmala
Zdjęcia: Katarzyna Kosmala

Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody