r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Cukinia nadziewana komosą ryżową i mięsem

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 13.07.2019r.

Prosty przepis na niecodzienne wykorzystanie cukinii? Połączyć ją z mięsem i komosą ryżową w gustownych "łódeczkach".

Co jest potrzebne, aby przygotować cukinię nadziewana komosą ryżową i mięsem?

r e k l a m a

Składniki:
  • 3 okrągłe cukinie,
  • 100 g komosy ryżowej,
  • 200 g mięsa mielonego,
  • 2 łyżki masła klarowanego,
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera,
  • sól,
  • pieprz,
  • majeranek,
  • 2 ząbki czosnku.

Jak przygotować cukinię nadziewana komosą ryżową i mięsem?

Komosę ugotować w osolonej wodzie według instrukcji.

Mięso poddusić na maśle klarowanym.

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i komosę, doprawić, wymieszać.

Cukinię przekroić na pół, usunąć łyżką miąższ i pokroić go w kostkę, a następnie dodać do mięsa. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć połówki cukinii, napełnić farszem.

Zapiekać około 30 minut w temperaturze 180°C.

Na 5 minut przed końcem pieczenia na każdej połówce cukinii rozłożyć starty ser.

Cukinia nadziewana komosą ryżową i mięsem
Pomysł i wykonanie: G.B., zdjęcia: H.D.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody