r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Filet gęsi podany na carpaccio z buraka

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 10.11.2017r.

Składniki: 2 piersi gęsie, sól, pierz, rozmaryn. Składniki na carpaccio: 2 pieczone buraki, listki rukoli, żółta papryczka, ser feta, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oliwy z oliwek, pieprz.

r e k l a m a


Wykonanie:
Filety z gęsi obsypać przyprawami. Obsmażyć na patelni, zaczynając od strony ze skórą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać 1 szklanką wody, ułożyć rozmaryn i piec ok. 3 godziny w zamknięciu. Otworzyć naczynie żaroodporne i podpiec jeszcze ok. 20 minut, aż skóra się zarumieni. Mięso odstawić na 8 min., aby odpoczęło, i dopiero można je pokroić na mniejsze części. Buraki zetrzeć na bardzo cienkiej szatkownicy, posypać pokruszonym serem feta, dodać pokrojoną papryczkę, posypać pieprzem. Polać sosem przygotowanym z soku z cytryny i oliwy. Upieczoną, pokrojoną pierś podawać z listkami rukoli i carpaccio z buraka.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody