StoryEditorWiadomości rolnicze

Indyk z jarmużem i orzechami

21.10.2017., 15:10h
Składniki: 3 łyżki powideł śliwkowych, 150 g fileta z indyka albo mięsa z podudzia, olej, 150 g fioletowego jarmużu, 2 łyżki masła klarowanego, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich.

Wykonanie:
Filet pokroić na mniejsze części. Mięso posypać solą, wymieszać z 2 łyżkami oleju oraz natrzeć powidłami. Piec 25–30 minut w temp. 180°C. W tym czasie przygotować jarmuż. Rozgrzać olej, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany jarmuż i podsmażać. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzu ułożyć jarmuż oraz upieczone mięso. Posypać posiekanymi orzechami i podawać gorące.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
20. kwiecień 2024 06:36