r e k l a m a

Partner serwisu

Jesienny obiad – przepis na dynię z boczkiem

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 27.09.2020r.

Jesienią postaw na dynię! To intensywnie pomarańczowe, sezonowe warzywo jest skarbnicą witamin. A czym najlepiej przełamać słodycz jej miąższu? Słonym mięsem, w naszym przypadku będą to chrupiące plasterki wysmażonego boczku. Bon appetit!

r e k l a m a

Składniki potrzebne na dynię w boczku

  • 1 dynia,
  • 20 plasterków boczku jak najcieniej pokrojonego,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • sól,
  • pieprz,
  • tymianek.

Jak przygotować dynię w boczku?

Dynię obrać i pokroić w słupki. Przyprawy wymieszać. Słupki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, by się nie stykały. Dynię polać oliwą, posypać mieszanką przypraw i wymieszać.

Każdy słupek zawinąć w plaster boczku. Piec roladki 20–30 minut w temperaturze 180°C.
Pod koniec pieczenia pilnować, żeby się za mocno nie przypiekły.

Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody