StoryEditorWiadomości rolnicze

Kasza jęczmienna z fasolką i bobem

08.09.2017., 18:09h
Składniki: 2 woreczki kaszy jęczmiennej, sól, pieprz, 100 g bobu mrożonego lub świeżego, 100 g fasoli szparagowej zielonej mrożonej lub świeżej, 1 łyżka masła klarowanego, 2 cebule.

Wykonanie:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Masło rozgrzać, dodać posiekaną w kostkę cebulę i usmażyć. Bób i fasolę ugotować razem na półtwardo i odcedzić. Do podsmażonej cebulki dodać kaszę, warzywa, sól, pieprz i wymieszać. Chwilę razem dusić na patelni. Przed podaniem można posypać parmezanem.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
18. kwiecień 2024 20:36