Konkurs „Mleczne cuda” rozstrzygnięty! Kto zwyciężył?

Konkurs na potrawę z produktem mlecznym rozwiązany! Zobaczcie, do kogo powędrują roboty kuchenne i cenne publikacje. Jedno jest pewne – wiecie, jak i gdzie szukać, a wasza kulinarna inwencja będzie teraz inspirować innych.
Zarejestruj się, i zaloguj aby przeczytać kolejne 3 artykuły.
Wszystkie przeczytasz dzięki prenumeracie lub kupując dostęp.
r e k l a m a
Dawne receptury i nowoczesne wariacje na temat
Wasze niezwykłe przepisy pojawią się na łamach Tygodnika!
r e k l a m a

- Serowe serce, którym regularnie swoich gości raczy Joanna Kaźmierska z KGW Stare Grądy
Przepisy wyróżnione w konkursie „Mleczne cuda”
- 1. Kruche ciasto z masą z sera mascarpone – Zofia Adamczyk, KGW Radłówek
- 2. Panna cotta z sosem malinowym – Marta Dyląg, Stowarzyszenie KGW z Wilkowa
- 3. Zupa śledziowa – Grażyna Kaźmierska, KGW Stare Grądy
- 4. Deser z nasionami chia – Justyna Nawrocka, KGW „Nowoczesne Panie” w Modliszewie
- 5. Sernik jogurtowe cudo – Agnieszka Kośmider, KGW „Swojskie Klimaty” z Cegielni
- 6. Milky way – Danuta Pszonka, KGW Kurkocin
- 7. Galaretka z kwaśnego mleka – Barbara Bąchor, KGW Kaliś
- 8. Deser z żółtym serem – Beata Szczepańska, KGW Iwaniska
- 9. Sernik pistacjowy – Milena Grądek, KGW Górka Kościejowska
- 10. Sernik chałwowy – Emilia Ewert-Wójcik, KGW Drogosze
- 11. Parowce z sosem truskawkowym – Andrzej Wojtkowski, KGW Basiewianki
- 12. Sernik crème brûlée – Katarzyna Olędzka, KGW Kukawki
- 13. Szachownica szpinakowa – Katarzyna Grabowska, KGW w Derczewie
- 14. Pierogi z serem i kaszą – Anna Waszak, KGW Lubcz
- 15. Cynamonowe racuchy – Sylwia Zdyb, KGW Wielka Wieś
- 16. Sernik leśny – Agnieszka Kaczyńska. KGW Krajewianki
- 17. Góra lodowa – Jadwiga Zielińska, KGW Kurkocin
- 18. Sernik marmurkowy – Milena Kortus, KGW Bucz Nowy
- 19. Pierogi serowo-cebulowe – Aleksandra Zalewska, KGW Kobiety Pokoleń
- 20. Naleśniki z serem – Julia Możdżeń, KGW Wojciechów
Przepisy nagrodzone w konkursie „Mleczne cuda”

Ten produkt może Ciebie zainteresować
Jak przyrządzić smaczną wołowinę. Poradnik z przepisami

- 1. Dorsz z brukselką zapiekany w mleku – Anna Niksa, Stowarzyszenie KGW w Szuci
- 2. Pizza twarogowa – Jadwiga Burska, KGW Zagórzyce
- 3. Serowe serce – Justyna Kaźmierska, KGW Stare Grądy
- 4. Canelés de Bordeaux – Joanna Karbowniczak, KGW Olszownica
- 5. Tort marcinek – Izabela Zapisek, KGW Olendy
- 6. Miód z serwatki – Karolina Lewandowska, KGW Biskupice
- 7. Sernik dyniowy – Janina Janaczyk-Nowak, KGW Jarotki
- 8. Pieróg jaglany brzózański – Zofia Woś, KGW Brzozaki
- 9. Lody dyniowe z miętą i pomarańczą – Katarzyna Kornet, KGW Boróweczki, Srebrny Borek
- 10. Mus z białej i ciemnej czekolady – Anna Zalewska, KGW Zielona Góra
Zdjęcie: Unsplash