StoryEditorPrzepisy

Kotlety z chleba

07.12.2018., 19:12h
Składniki: 2 szkl. mleka, 4 kromki czerstwego chleba, 3 cebule, 2 jajka, natka pietruszki, ziarna sezamu, olej do smażenia, bułka tarta, sól, pieprz.



Wykonanie:

Czerstwy chleb zalać mlekiem i odstawić na 20 minut. Następnie odcisnąć nadmiar mleka, a chleb wraz z cebulą przecisnąć przez maszynkę.

Dodać jajka, posiekaną natkę pietruszki, ziarna sezamu, sól, pieprz i wyrobić masę, dosypując bułkę tartą. Masa powinna być dość gęsta.

Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.




Katarzyna Kosmala
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 23:49