r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Krokiety z mięsem i szpinakiem

Wieś i Rodzina
Data publikacji 23.11.2015r.

Składniki na ciasto naleśnikowe: 3 szklanki mleka, 3 jaja, szczypta soli, 2 szklanki mąki, 4 łyżki oleju.Składniki na farsz: 1/2 kg gotowanego mięsa (np. karkówka, żeberka), 2 cebule, olej, 300 g szpinaku, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, pieprz ziołowy, bułka tarta.

r e k l a m a

Wykonanie: Mikserem ubijamy jaja, dodajemy mleko, sól, mąkę i olej. Pieczemy cienkie placki. Szklankę ciasta naleśnikowego odlewamy do obtaczania krokietów. Ugotowane mięso przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy zmielone mięso i doprawiamy solą, pieprzem. Rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy posiekany szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i dusimy. Podsmażony szpinak ucieramy blenderem. Na usmażone naleśniki nakładamy przygotowany farsz mięsny, następnie farsz szpinakowy, po czym zwijamy naleśniki. Obtaczamy w cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu.

Widziałeś już nasze video "To Was zaskoczy. Jak Artur Puzio tłumaczy jazdę po polu?"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody