r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Pierogi z dynią na słodko

Wieś i Rodzina
Data publikacji 02.11.2015r.

Składniki na ciasto: 1 kg mąki, 2 łyżki oleju, ciepła woda; składniki na farsz dyniowy: 400 g dyni, 1 kostka sera białego mielonego, cynamon, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru, najlepiej brązowego, 1 łyżka masła klarowanego; serek waniliowy do polania pierogów.

r e k l a m a

Wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy tyle ciepłej wody, aby ciasto było dość elastyczne i dobrze się lepiło. Przygotowujemy farsz. Dynię ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy dynię, oba rodzaje cukru i, często mieszając, podsmażamy. Farsz odstawiamy do ostygnięcia, dodajemy ser, cynamon i ucieramy. Na stolnicy wałkujemy ciasto, wycinamy szklanką koła, łyżeczką nakładamy farsz i lepimy pierogi. Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok. 5 min od wypłynięcia. Serek waniliowy ucieramy z cynamonem i polewamy nim gorące pierogi.

Widziałeś już nasze video "To Was zaskoczy. Jak Artur Puzio tłumaczy jazdę po polu?"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody