r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis ma omlet z botwinką i fetą

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 19.07.2020r.

Botwinka w wersji śniadaniowej? Bardzo proszę! Wystarczy podać ją w towarzystwie fety na śniadaniowym, lekkim omlecie. Palce lizać!

r e k l a m a

Składniki potrzebne na omlet z botwinką i fetą

  • 3 jajka,
  • 3 łyżki mąki pszennej lub orkiszowej,
  • po szczypcie soli i pieprzu,
  • 3 łyżki mleka,
  • pęczek botwiny,
  • 2 ząbki czosnku,
  • około 2 łyżek pokruszonego sera feta,
  • 1 łyżka masła klarowanego lub innego tłuszczu.

Jak przygotować omlet?

Jajka rozbić, dodać sól, pieprz, mleko oraz mąkę. Wymieszać mikserem. Masło rozpuścić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie posiekaną botwinkę. Poddusić na małym ogniu, aż zmiękną. Wlać jajka.

Przykryć przykrywką i poczekać, aż się zetną. Gorący omlet zdjąć z patelni i posypać fetą.

Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody