r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Przepis na chlebek bezglutenowy

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 22.03.2020r.

Niektórzy muszą spożywać pieczywo bezglutenowe ze względów zdrowotnych. Ale można go również spróbować ze względu na smak. Zwłaszcza, że upieczenie domowego chleba bezglutenowego nie jest trudne. A przy tym taki chlebek bezglutenowy będzie znacznie tańszy niż ten ze sklepu. Jak upiec domowy chleb bezglutenowy?

r e k l a m a

Składniki potrzebne do przygotowania chleba bezglutenowego

Składniki na chlebek:
  • 6 jajek,
  • 100 g orzechów włoskich,
  • 100 g migdałów,
  • 50 g orzechów laskowych,
  • 150 g pestek dyni,
  • 100 g ziaren słonecznika,
  • 100 g siemienia lnianego,
  • 30 g maku,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka soli.

Jak upiec domowy chleb bezglutenowy?


Wykonanie:
Orzechy włoskie i laskowe oraz migdały zemleć.
Jajka utrzeć mikserem, dodać oliwę i utrzeć ponownie.
Dodać zmielone orzechy i migdały, pestki dyni, ziarna słonecznika, siemię lniane, mak, oliwę, jajka, sól i wyrobić masę.
Przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 60 minut w temperaturze 160°C.
Wyjąć na kratkę. Spożywać po ostudzeniu.


Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody