StoryEditorPrzepisy

Przepis na dietetyczne trufle z białej fasoli i kakao

16.02.2020., 08:02h
Oto zdrowsza odsłona pysznych czekoladowych trufli, których bazą jest biała fasola, miód i czekolada. W swoim smaku niczym nie ustępują tym tradycyjnym, a mają znacznie mniej kalorii! Jak je przygotować?

Jakie składniki potrzeba na czekoladowe trufle z fasoli

  • 1 puszka białej fasoli,
  • 1 tabliczka czekolady,
  • 100 g płatków migdałowych,
  • 2 łyżki miodu,
  • 3 łyżki kakao.

Jak przygotować trufle?

Fasolę z miodem utrzeć blenderem. Dodać posiekane płatki migdałowe oraz startą na małych oczkach czekoladę.

Utrzeć wszystkie składniki na jednolitą masę. Formować kuleczki i obtaczać je w kakao. Trufle są od razu gotowe do spożycia, ale można je też schłodzić.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
20. kwiecień 2024 12:05