Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Skorzystaj

r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis na faszerowaną dynię hokkaido

. .
Kategoria: Wieś i Rodzina
Przepis na faszerowaną dynię hokkaido
Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 23.10.2021r.

Faszerowana dynia hokkaido zachwyca nie tylko wyglądam, ale i smakiem. Hokkaido to prawdziwa gwiazda wśród dyń - jest wyjątkowo smaczna, a jej miąższ zawiera bogactwo minerałów, witamin, beta-karoten oraz jedynie 37 kalorii w 100 gramach. Jak ją przygotować?

r e k l a m a

Składniki potrzebne do przygotowania faszerowanej dyni hokkaido

  • 1 mała dynia hokkaido,
  • 300 g wołowego mięsa mielonego,
  • 2 łyżki masła klarowanego lub oleju,
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej,
  • sól, pieprz,
  • 2 cebule,
  • 100 ml passaty pomidorowej,
  • 1 ząbek czosn­ku,
  • 1 mała papryczka chilli,
  • 3 łyżki bułki tartej.

Jak przygotować dynię?

Dynię przekroić na pół i delikatnie łyżką wyjąć gniazda nasienne. Natrzeć od wewnątrz olejem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na blaszce rozciętą stroną do dołu. Piec 20 minut.

Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną w kostkę cebulę. Gdy cebula zmięknie, dodać mięso. Gdy mięso będzie już miękkie, dodać kukurydzę i passatę, doprawić do smaku. Dodać posiekaną drobno papryczkę chilli i bułkę tartą, wymieszać. Podpieczoną dynię delikatnie obrócić na drugą stronę, nałożyć farsz i zapiekać jeszcze około 15 minut.

Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody