StoryEditorPrzepisy

Przepis na kotlety jajeczne z pietruszką i koperkiem

14.08.2019., 16:08h
Kotlety jajeczne z pietruszką i koperkiem to nasza propozycja na jarskie i lekkie danie. Jak je przygotować?

Składniki potrzebne do przygotowania jajecznych kotletów

  • 6 ugotowanych na twardo jajek,
  • 1 jajko surowe,
  • 2 łyżki posiekanego koperku,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 4 łyżki żółtego sera startego na małych oczkach,
  • sól, pieprz,
  • bułka tarta do obtoczenia,
  • masło klarowane do smażenia.

Jak przygotować danie?

Jajka obrać i posiekać w kostkę. Przełożyć do miski, dodać surowe jajko, natkę pietruszki, koperek, ser, sól, pieprz.

Masę dobrze wyrobić. Uformować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym maśle z dwóch stron.

Podawać z ryżem i warzywami.


Katarzyna Kosmala
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 02:24