r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Przepis na leniwe pierogi

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 05.04.2020r.

Przyszedł czas na klasykę polskiej kuchni - pyszne, pulchne pierogi leniwe. Z czym je podawać? Nadadzą się jako deser z bitą śmietaną, można je także jeść w formie wytrawnej - z zasmażką i soczystym mięsem. Jak zrobić domowe leniwe pierogi?

r e k l a m a

Składniki potrzebne na leniwe pierogi

  • 1/2 kg białego sera,
  • 3 jajka,
  • 1 szklanka mąki,
  • 1 łyżka tartej bułki,
  • sól.

Jak przygotować leniwe pierogi?

Rozdrobnić ser. Oddzielić żółtka od białek i dodać żółtka do sera. Dodać trochę soli, mąkę i wszystko wymieszać. Ubić białka i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Położyć ciasto na posypaną mąką matę.
Uformować wałki grubości 3 cm i pokroić je na kawałki długości 3 cm. Kluski wrzucać na gotującą się osoloną wodę. Kiedy wypłyną, wyjąć na talerz. Zrumienić na suchej patelni bułkę tartą, dodać masło i polać kluski. 

Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody