r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Przepis na pastę z łososia

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 16.08.2020r.

Nikogo nie trzeba przekonywać ile drogocennych witamin, pierwiastków i prozdrowotnych kwasów ma w sobie łosoś. Ta wyjątkowa ryba nie musi być serwowana jedynie w formie obiadowej, można też z powodzeniem wpleść ją w śniadaniowe menu. W jaki sposób? Na przykład przyrządzając bardzo prostą i pyszną pastę ze szczypiorkiem i kwaśną śmietaną.

r e k l a m a

Składniki potrzebne na pastę z łososia

Składniki na 4 porcje:
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • 200 g wędzonego łososia,
  • 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany,
  • pieprz.


Jak przyrządzić łososiową pastę?

Łososia zemleć lub bardzo drobno posiekać i wymieszać ze śmietaną. Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Dodać do masy i doprawić pieprzem.

Pastę najlepiej podawać na pełnoziarnistej bagietce, udekorowaną łodyżkami szczypiorku.




Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody