r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Przepis na pasztet z pstrąga

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 19.01.2020r.

Domowy, pyszny pasztet kojarzy nam się zazwyczaj z pieczonym mięsem i aromatycznymi przyprawami. Dziś zaproponujemy trochę inną odsłonę pasztetu, w którym tradycyjne mięso zamienimy przepysznym wędzonym pstrągiem. Do wykonania dania potrzeba zaledwie 5 składników -  jak je zrobić?

r e k l a m a

Składniki potrzebne do przygotowania pasztetu z pstrąga

  • 80 dag wędzonego pstrąga,
  • 2 średnie cebule,
  • 1–2 kajzerki,
  • pęczek świeżego koperku,
  • 2 jajka.

Jak zrobić pasztet z pstrąga?

Cebulę zeszklić na maśle. Rybę sparzyć i obrać z ości. Mięso ryby zemleć z cebulą i wymieszać z żółtkami. Całość połączyć z namoczoną wcześniej bułką, dodać drobno posiekany koperek i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek.

Dobrze wymieszaną masę przełożyć do foremki i piec w piekarniku w temperaturze 190°C około 40 minut.

Pomysł i wykonanie: R. Nejman, tekst: K. Bieniecka-Drzymała,
Zdjęcie w artykule: M. Adamczewska. W zorganizowaniu sesji pomogła nam
restauracja Vine Bridge w Poznaniu.

Zdjęcie główne: Unsplash

Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody