Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis na racuchy konopne z miodem i orzechami

Natalia Marciniak-Musiał
Kategoria: Wieś i Rodzina
Przepis na racuchy konopne z miodem i orzechami
Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 04.10.2020r.

Konopie to zapomniany smak dawnych wieków, dlatego też dziś przygotowaliśmy dla Państwa przepis na racuchy konopne z miodem i orzechami. Życzymy smacznego.

Konopne racuchy z miodem i orzechami

Składniki:
  • 1/2 szklanki mąki konopnej
  • 1/2 szklanki mąki orkiszowej
  • 1 jajko, niepełna szklanka mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jabłka
  • 1 łyżka miodu
Olej do smażenia; do podania:
  • 1 łyżka miodu,
  • posiekane orzechy (włoskie, nerkowca, laskowe – do wyboru)
 
Wykonanie:

r e k l a m a

Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do miski wbić jajko, dolać mleko, dodać miód oraz mąki z proszkiem do pieczenia. Utrzeć mikserem na jednolitą masę, dodać jabłka. Rozgrzać na patelni tłuszcz, układać placuszki i smażyć z dwóch stron. Wyjmować na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Placuszki podawać polane miodem i posypane posiekanymi orzechami.

.

Życzymy Smacznego

Widziałeś już nasze video "Jak wyglądają konopne żniwa na polu słynnego rolnika w Lublinie?"?

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a