Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Skorzystaj

r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis na roladki pieczone ze szparagami

Natalia Marciniak-Musiał
Kategoria: Wieś i Rodzina
Przepis na roladki pieczone ze szparagami
Wieś i Rodzina
Data publikacji 05.06.2020r.

Sezon na jedne z najbardziej wyczekiwanych wiosennych warzyw trwa w pełni. Śpieszmy się, bo nie trawa on długo.  Najsmaczniejsze są te świeże, krótko po zebraniu. Szparagi były już zjadane przez starożytnych Greków, Rzymian i Egipcjan i odgrywały ważną rolę w symbolice. Zatem zajadajmy się nimi!

Składniki

  • podwójna pierś kurczaka,
  • pęczek świeżych zielonych szparagów,
  • 4 plastry boczku,
  • 4 plastry żółtego sera,
  • sól, pieprz.

Wykonanie

r e k l a m a

Szparagi odłamać w twardych miejscach i gotować dwie minuty.

Pierś podzielić na 4 części (kotlety), każdą lekko rozbić i posypać solą i pieprzem. Na każdej ułożyć plaster boczku, sera i pięć szparagów. Mięso zwijać w roladę i układać w naczyniu do zapiekania.

r e k l a m a

Piec pod przykryciem w żaroodpornym naczyniu przez ok. 50 minut w temp. 170°C. Pod koniec naczynie odkryć, aby roladki zrumieniły się.
Przepis na roladki pieczone ze szparagami



Smacznego!

Widziałeś już nasze video "Do piernika! Weź udział w konkursie piernikowym TPR"?

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a