r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Przepis na roladki pieczone ze szparagami

Wieś i Rodzina
Data publikacji 05.06.2020r.

Sezon na jedne z najbardziej wyczekiwanych wiosennych warzyw trwa w pełni. Śpieszmy się, bo nie trawa on długo.  Najsmaczniejsze są te świeże, krótko po zebraniu. Szparagi były już zjadane przez starożytnych Greków, Rzymian i Egipcjan i odgrywały ważną rolę w symbolice. Zatem zajadajmy się nimi!

r e k l a m a

Składniki

  • podwójna pierś kurczaka,
  • pęczek świeżych zielonych szparagów,
  • 4 plastry boczku,
  • 4 plastry żółtego sera,
  • sól, pieprz.

Wykonanie

Szparagi odłamać w twardych miejscach i gotować dwie minuty.

Pierś podzielić na 4 części (kotlety), każdą lekko rozbić i posypać solą i pieprzem. Na każdej ułożyć plaster boczku, sera i pięć szparagów. Mięso zwijać w roladę i układać w naczyniu do zapiekania.

Piec pod przykryciem w żaroodpornym naczyniu przez ok. 50 minut w temp. 170°C. Pod koniec naczynie odkryć, aby roladki zrumieniły się.
Przepis na roladki pieczone ze szparagami



Smacznego!

Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody