r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis na suflet czekoladowy

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 07.03.2021r.

Dzisiaj mamy coś dla prawdziwych fanów czekolady! Puszysty i delikatny suflet czekoladowy ze świeżymi owocami. Gwarantujemy, że suflet smakuje dokładnie tak samo jak wygląda, czyli wyśmienicie!

r e k l a m a

Składnik potrzebne na suflet czekoladowy

  • 100 g gorzkiej czekolady,
  • 1/4 kostki masła,
  • masło do posmarowania foremek,
  • 1 łyżka mąki, szczypta soli,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki brązowego cukru;

do podania:

  • cukier puder,
  • świeże owoce.

Jak przygotować suflet czekoladowy z owocami:

Czekoladę rozpuścić z masłem na parze i wymieszać. Jajka ubić, dodać cukier, szczyptę soli oraz mąkę. Dodać czekoladę z masłem i zmiksować. Foremki wysmarować masłem i wlać masę. Piekarnik nagrzać do 200°C. Wstawić foremki i piec 10 minut.

Wyjąć, oprószyć cukrem pudrem i podawać ze świeżymi owocami.

Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody