r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis na szparagi w cieście naleśnikowym

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 06.06.2020r.

Sezon szparagowy można uznać za otwarty. Jak w ciekawy i smaczny sposób wykorzystać szparagi w domowych przepisach? Proponujemy szparagi w cieście naleśnikowym z sezamem - idealne jako przekąska lub dodatek do obiadu. Jak je przygotować?

r e k l a m a

Składniki potrzebne na szparagi w cieście naleśnikowym

  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka mąki,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • ok. 2 łyżki oleju;
  • dodatkowo: ziarno sezamu, olej do smażenia; pęczek szparagów.


Jak przygotować danie?

Szparagi odłamać od twardych części i obgotować przez ok.2 minuty. Odcedzić. Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i wylać je na głębszy talerz. W drugim talerzyku przygotować ziarno sezamu.

Obgotowane szparagi trzymać za „główkę”, obtaczać w cieście naleśnikowym i posypywać sezamem. Samej główki nie obtaczać w cieście.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na rumiano.

Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody