Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Skorzystaj

r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis na ziemniaki ze śmietaną i szczypiorkiem

Natalia Marciniak-Musiał
Kategoria: Wieś i Rodzina
Przepis na ziemniaki ze śmietaną i szczypiorkiem
Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 25.07.2020r.

W tym numerze przedstawiamy państwu przepyszny przepis na ziemniaczki ze śmietaną i szczypiorkiem.

ZIEMNIAKI ZE ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM

Składniki na 4 porcje:

r e k l a m a

  • 3 pęczki szczypiorku,
  • 1 kg ziemniaków,
  • 250 ml esencjonalnego bulionu,
  • 250 ml śmietany lub mleka,
  • sól.

 .

Wykonanie

r e k l a m a

Ziemniaki obrać, pokroić w małą kostkę i ugotować na miękko w bulionie. Dolać śmietanę lub mleko i gotować jeszcze około 3 minut. Doprawić solą. Część ziemniaków można poddusić, aby potrawa nabrała kremowej konsystencji. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Krótko przed podaniem dodać do ziemniaków. Danie doskonale pasuje do jajecznicy, ryby lub mięsa.

Życzymy Smacznego!


Widziałeś już nasze video ""Nie będziemy umierać w ciszy". Rolnicy będą protestować w w całej Polsce"?

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a