r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Przepis na zupę dyniową z powidłami śliwkowymi i chlebem

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 18.10.2020r.

Puść wodzę fantazji i gotuj jesienne zupy! Dziś przedstawiamy przepis na zupę dyniową z powidłami śliwkowymi i chlebem. Życzymy smacznego.

r e k l a m a

Zupa dyniowa z powidłami śliwkowymi i chlebem

Składniki:
  • 1 dynia Hokkaido
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • kawałek korzenia imbiru
  • 2 l bulionu
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1/2 czerstwego chleba na zakwasie
  • 5 łyżek powideł śliwkowych
  • sól
  • pieprz
  • pestki dyni
  • olej
 
Wykonanie:
Dynię przekroić na pół, łyżką wydrążyć środek z nasionami. Ułożyć na blasze i piec około 20 minut w temperaturze 180°C (nakłuć i sprawdzić, czy jest miękka). Gdy nieco przestygnie, obrać ze skórki, zalać bulionem i gotować. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić na oleju, a następnie dodać do gotującej się dyni. Dodać ocet, starty na małych oczkach imbir i powidła. Wszystko zmiksować. Pestki dyni posmarować olejem i piec w piekarniku (około 10 minut) w temperaturze 200°C, aż staną się chrupiące. Chleb pokroić w kostkę. Zupę podawać z kostkami chleba i podpieczonymi pestkami dyni.

.



Życzymy Smacznego

Widziałeś już nasze video "Izydory 2020: zagłosuj na firmę przyjazną rolnikowi"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody