StoryEditorPrzepisy

Ptysie z pianką

13.04.2018., 19:04h
Składniki na piankę: 4 białka, 1 czerwona galaretka, 1/2 szkl. cukru, 1 szkl. wrzątku.
Wykonanie: Przygotować ptysie wg. przepisu z górnej ramki. Następnie białka z cukrem ubić nad parą wodną na sztywną pianę.

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i pozostawić do wystygnięcia. Gdy zacznie tężeć, dodać do ubitych białek i zmiksować.

Jeśli masa nie jest wystarczająco stężała, wstawić ją na chwilę do lodówki, kontrolując ją, ponieważ tężeje bardzo szybko. Gotową masą nadziać przygotowane ptysie.




Przepisy oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 14:22