r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

RabarbarLove – przepis na kisiel z rabarbarem

Wieś i Rodzina przepis
Data publikacji 29.05.2020r.

Rabarbar należy do roślin rdestowatych. Jego właściwości są znane od pokoleń. Jest źródłem wielu składników odżywczych. Charakterystycznego smaku rabarbaru nie da się pomylić i zapomnieć. Można go wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Zapraszamy do wypróbowania domowego kisielu z rabarbaru! Sezon na RabarbarLove trwa!

r e k l a m a

Składniki

  • 1 l rabarbaru pokrojonego na kawałki,
  • 1 i 1/2 l wody,
  • 2/3 szklanki cukru,
  • 3–4 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 100 ml wody.

Wykonanie

Rabarbar z cukrem gotować do miękkości. Rozprowadzić mąkę ziemniaczaną z wodą i wlać cienkim strumieniem do gotującego się wywaru, cały czas mieszając. Poczekać, aż kisiel zgęstnieje. Nie zagotowywać. Posypać kisiel odrobiną cukru. Podawać ostudzony z bitą śmietaną lub letni z lodami waniliowymi.


Życzymy smacznego!

Widziałeś już nasze video "KORYTARZ RATUNKOWY to dziecinnie proste!"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody