r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Sałatka jajeczno-pieczarkowa na krakersach

Wieś i Rodzina
Data publikacji 30.11.2015r.

Składniki: 27 słonych krakersów, 150 g żółtego sera, 1/2 białej części pora, 1 łyżka masła klarowanego lub oleju, 1 cebula, 7 dużych pieczarek, sól, pieprz, majonez, 4 jajka ugotowane na twardo, świeża natka pietruszki.

r e k l a m a

Wykonanie: Przygotowujemy pierwszą warstwę. Żółty ser ścieramy na tarce, pora drobno kroimy, dodajemy sól, pieprz i majonez (ok. 2 łyżek) i mieszamy. Przygotowujemy drugą warstwę. Masło rozpuszczamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy. Dodajemy pieczarki pokrojone w półplastry i smażymy, aż grzyby zmiękną i odparuje woda. Doprawiamy do smaku. Przygotowujemy trzecią warstwę. Jajka gotujemy na twardo, białko ścieramy na dużych oczkach, a żółtko na małych. Na dużym talerzu układamy 9 krakersów, przykrywamy je masą serowo--porową, układamy na nich kolejne 9 krakersów w tę samą stronę, lekko je dociskamy. Układamy usmażone pieczarki i przykrywamy krakersami, lekko je dociskając. Krakersy smarujemy majonezem, wykładamy białko, a następnie żółtko. Ozdabiamy pietruszką. 

Widziałeś już nasze video "To Was zaskoczy. Jak Artur Puzio tłumaczy jazdę po polu?"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody