Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Skorzystaj

r e k l a m a

Partner serwisu

Szparagi z filetem z kurczaka z sosem pieczarkowym

Szparagi z filetem z kurczaka z sosem pieczarkowym
Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 02.05.2018r.

Składniki: 2 filety z kurczaka, 250 g pieczarek, sól, pieprz, słodka papryka, curry, 2 ząbki czosnku, olej, pęczek szparagów, 2 łyżki mąki, 0,5 l bulionu, 1/2 szkl. śmietany.



Wykonanie:
Filety natrzeć przyprawami, obsmażyć na patelni po 8 minut z każdej strony. Zalać bulionem i gotować. Dodać pokrojone pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek.

r e k l a m a

Po 25 minutach zaprawić mąką wymieszaną w wodzie, gotować 5 minut. Dodać śmietanę wymieszaną w szklance z gorącym sosem, a następnie wlać do sosu, doprawić.

Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie przez ok. 6 minut. Mięso pokroić w plastry, podać ze szparagami i sosem pieczarkowym.

r e k l a m a




Przepis i zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala

Widziałeś już nasze video "Do piernika! Weź udział w konkursie piernikowym TPR"?

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a