Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Skorzystaj

r e k l a m a

Partner serwisu

Tort czekoladowy z masą dyniową, czekoladą i orzechami

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 29.09.2018r.

Składniki na biszkopt: 3 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, 1 kostka masła, 1/2 szkl. mleka, 4 jajka, 4 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

r e k l a m a

Składniki na masę:

3/4 szkl. purée z upieczonej dyni, 1 serek mascarpone, 1/4 kostki masła, 1/4 szklanki cukru pudru, sok z 1/2 pomarańczy, polewa z 1,5 tabliczki czekolady, 1 łyżka masła, 150 g orzechów laskowych.

Wykonanie:

W garnku zagotować mleko, masło, cukier i kakao. Odstawić do ostudzenia. Po przestudzeniu dodać jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do okrągłej formy i piec 45–50 minut w temp. 180°C.

Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać mascarpone, dynię oraz sok z pomarańczy. Z ciasta skroić wierzch. Przekroić na 3 części. Każdą smarować masą, ostatnią, trzecią warstwę kremu przykryć rozkruszonym wierzchem.

Czekoladę rozpuścić z dodatkiem łyżki masła, polać ciasto i posypać posiekanymi, podprażonymi na suchej patelni orzechami.




Katarzyna Kosmala

Widziałeś już nasze video "Czy wieś może być lepszym miejsca do życia niż miasto? Wywiad z Magdaleną Michalak"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody