StoryEditorWiadomości rolnicze

Trufle z białej czekolady

25.01.2016., 13:01h
  Składniki: 100 g miękkiego masła, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżki likieru kokosowego, 200 g białej czekolady, wiórki kokosowe do obtoczenia.

 

Wykonanie: Masło ogrzewamy w temperaturze pokojowej. Czekoladę łamiemy na kosteczki i roztapiamy. Masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem i likierem. Stopniowo dodajemy po łyżce ostudzoną czekoladę, cały czas miksując. Wstawiamy do lodówki na mniej więcej 2 godziny lub do czasu, aż masa zgęstnieje na tyle, aby można ją było formować. Masę nabieramy łyżeczką i formujemy kulki. Obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Przechowujemy w lodówce.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 10:29