StoryEditorPrzepisy

Wegetariańskie burgery warzywne

26.04.2018., 14:04h
Składniki: 2 szkl. startej marchewki, 1 i 1/2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej, 3 jajka, 1/2 szkl. prażonego słonecznika, 1 czerwona cebula, 1/4 kostki masła, 5 łyżek mąki ryżowej, 2 łyżki sosu sojowego, sól i czarny pieprz, czerwona papryka, 1/2 szkl. startego na tarce żółtego sera, 5 bułek hamburgerowych lub zwykłych, 1 czerwona cebula, kilka plasterków zielonego ogórka, kilka liści sałaty, kilka łyżek keczupu, odrobina musztardy.



Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucić do dużej miski i wymieszać rękami, aż do uzyskania klejącej masy. Jeżeli masa nie klei się dobrze, wystarczy dodać mąki.

Lepić kotlety i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temp. 200°C. Bułki chwilę grillować w piekarniku, następnie każdą przekroić i smarować obydwie połówki odrobiną keczupu oraz jeszcze mniejszą ilością musztardy.

Do środka włożyć warzywa i kotlet.






Przepisy i zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 20:34