StoryEditorPrzepisy

Wielkanoc 2020 - przepis na faszerowane jajka

07.04.2020., 09:04h
Oto sprawdzony i tradycyjny przepis wielkanocny - faszerowane jajka z chrupiącą bułką tartą na wierzchu. Ich przy przygotowanie jest szybkie i banalnie proste. Jakich składników będziesz potrzebować?

Składniki potrzebne na faszerowane jajka wielkanocne

  • 5–6 jajek,
  • 1 surowe jajko,
  • 1 cebula, 2 łyżki masła,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 150 g sera pleśniowego,
  • sól, pieprz.

Jak je przygotować?

Jajka ugotować i przekroić wzdłuż, tak by nie uszkodzić skorupki. Jajka drobno posiekać. Pokroić drobno cebulę i zeszklić na jednej łyżce masła.
Kiedy wystygnie, wymieszać z jajkami, pokruszonym serem i surowym jajkiem. Przyprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.
Napełnić masą skorupki, wierzch obtoczyć w bułce tartej. Rozgrzać na patelni masło i zrumienić na nim ułożone wierzchem do patelni połówki jajek. 
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
23. kwiecień 2024 10:52