StoryEditorWiadomości rolnicze

Zapiekanka ziemniaczano-grzybowa

23.03.2017., 18:03h
Składniki: 5 ziemniaków, 300 g grzybów (suszonych, mrożonych, świeżych), 100 g żółtego sera, sól, pieprz, 2 cebule, olej lub inny tłuszcz do smażenia. 

Wykonanie: Ziemniaki pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Grzyby ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć. Dodać odcedzone grzyby, podsmażyć doprawić.


Formę do zapiekania natrzeć tłuszczem, ułożyć ziemniaki i grzyby warstwami, zapiekać 20 minut. 10 minut przed wyjęciem posypać żółtym serem i zapiec.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. kwiecień 2024 10:45