r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Zupa po tajsku z pieczoną dynią

Wieś i Rodzina
Data publikacji 15.10.2015r.

Składniki: 1 kg dyni pomarańczowej, 1 łyżka masła klarowanego, 2 małe cebule, 3 ząbki czosnku, 1 l bulionu drobiowego, 400 ml mleka kokosowego, 1 mała chilli, czerwona lub zielona, sól, pieprz, 2–3 łyżki soku z limonki, świeża kolendra, korzeń imbiru (3 cm).

r e k l a m a

Wykonanie: Dynię obieramy i w naczyniu pod przykryciem pieczemy około 30 min. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną drobno papryczkę bez pestek. Smażymy wszystko około 3 min, cały czas mieszając. Przekładamy do gotującego się bulionu, dodajemy upieczoną dynię, gotujemy 10 min. Na koniec dodajemy mleczko kokosowe, gotujemy na małym ogniu. Dodajemy sok z limonki, utarty imbir, posiekaną kolendrę. Doprawiamy, ucieramy blenderem.

Widziałeś już nasze video "To Was zaskoczy. Jak Artur Puzio tłumaczy jazdę po polu?"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody