W ubiegłym tygodniu ogłosiliśmy dla wszystkich członkiń i członków kół gospodyń wiejskich konkurs na potrawę z dodatkiem dowolnego nabiału – mleka, śmietany, kefiru, jogurtu czy wszelkiego gatunku serów. Chodzi nam o to, by do konkurencji stanęły receptury jak najbardziej oryginalne, nietypowe. Takie z zaskakującymi składnikami albo z oryginalnymi dodatkami czy przyprawami. Zasugerowaliśmy, byście przepisów szukali także w mniej oczywistych miejscach. Inspirację zaczerpnąć można z bogactwa kulinarnego innych kultur i narodów, na stronach czy blogach w innych językach, ale też ze starych książek kucharskich. Na wagę złota będą również przepisy, których skarbnicą jest wasza rodzinna pamięć. Może to, jak gotowała prababka, dziś okaże się kulinarnym odkryciem? Wynajdujcie przepisy, gotujcie, pieczcie, zróbcie potrawie zdjęcie i przyślijcie, wypełniając formularz na stronach tpr.pwrwydawnictwo.pl/mleczne-cuda i www.tygodnik-rolniczy.pl/mleczne-cuda.
Na zwycięzców czeka dziesięć nowoczesnych robotów kuchennych, a na dwudziestu wyróżnionych – nagrody o wartości do 100 zł i ciekawe publikacje. Na wasze oryginalne przepisy czekamy do 6 ...