StoryEditorWiadomości rolnicze

Kotlety z boczniaków

02.11.2021., 10:11h

Składniki: 6 boczniaków, 1 jajko, 3/4 szklanki bułki tartej, 1/2 szklanki mąki, łyżeczka soli, pieprz, kilka szczypt gałki muszkatołowej, 2 ząbki czosnku, olej do smażenia.

Wykonanie: Grzyby umyć, nasmarować czosnkiem przetartym przez praskę. Jajko rozkłócić widelcem, dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Każdy grzyb obtoczyć w mące, potem moczyć w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Układać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z dwóch stron.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
13. grudzień 2024 03:34