StoryEditorWiadomości rolnicze

Pasta z tuńczyka

23.08.2021., 18:08h

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1 czerwona cebula, 100 g sera mascarpone, 2 filety anchois, 1 łyżka masła klarowanego, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz.

Wykonanie: Cebulę posiekać w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić razem na maśle klarowanym z dodatkiem soli. Tuńczyka odsączyć, przełożyć do blendera, dodać serek, cebulę, anchois i utrzeć. Doprawić, zważając na to, że anchois są już bardzo słone. Podawać na grzankach z dodatkiem ulubionych warzyw.

Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
12. grudzień 2024 18:03