StoryEditorWiadomości rolnicze

Sałatka świąteczna z jajkami i łososiem

29.03.2021., 15:03h
Składniki: 5 jajek, 150 g szpinaku, 10 pomidorków koktajlowych, 10 sztuk oliwek (mogą być nadziewane serem), 100 g łososia wędzonego, pęczek szczypiorku.
Składniki na sos: 1 łyżka miodu, 1 łyżka octu balsamicznego, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z pomarańczy.

Wykonanie: Składniki na sos wymieszać i odstawić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Szpinak wypłukać i osuszyć, ułożyć na talerzu. Układać pomidorki pokrojone na połówki, oliwki, paski łososia, jajka. Sałatkę polać sosem i posypać szczypiorkiem.
Pozostało 10% tekstu
Dostęp do tego artykułu mają tylko Prenumeratorzy Tygodnika Poradnika Rolniczego.
Żeby przeczytać ten i inne artykuły Premium wykup dostęp.
Masz już prenumeratę? Zaloguj się
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
03. grudzień 2024 13:48