Składniki na spód: 200 herbatników, 90 g masła, pół łyżeczki mielonego imbiru i cynamonu; składniki na masę serową: 1 kg sera w wiaderku, 500 g puree z dyni, 4 jajka, 1 budyń waniliowy, 170 g cukru; składniki na polewę: 250 g kwaśnej śmietany, 2 łyżki płynnego miodu.
Wykonanie: Ciasteczka rozkruszyć, masło roztopić i dodać do ciasteczek. Dodać przyprawy wylać na blachę i wstawić do lodówki. Ser zmiksować z puree z dyni. Dodać jajka, cukier, budyń w proszku. Miksować krótko, wylać na blachę. Piec około 60 minut w 1800C. Kiedy ciasto będzie już prawie gotowe śmietanę wymieszać z miodem, wysunąć ciasto z piekarnika i wylać polewę. Piec jeszcze około 10 minut. Sernik pozostawić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika do wystygnięcia.