Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej, 150 g masła, 3 łyżki zimnej wody, 1 łyżka soli.
Składniki na farsz: 200 g mięsa mielonego, 1/2 małej cukinii, 100 g twarożku kremowego, 1/2 żółtej papryki, 3 jajka, sól, pieprz, masło klarowane lub olej do smażenia, 100 ml śmietany 18%, 100 g żółtego sera, kilka pomidorków koktajlowych.
Wykonanie: Składniki na ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut, następnie wylepić nim formę do tarty. Zapiekać 15 minut w temperaturze 180°C. Mięso mielone podsmażyć na patelni, aż będzie miękkie, doprawić. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Jajka wymieszać z serkiem, śmietaną, solą i pieprzem, dodać podsmażone mięso, wymieszać. Masę wyłożyć na podpieczone ciasto, ułożyć połówki pomidorków, paprykę i cukinię, posypać serem i piec 25 minut.