Dzwonek Letnia promocja - Czytaj za 1 zł Skorzystaj

r e k l a m a

Partner serwisu

Nagrodzone przepisy w konkursie "Mleczne cuda"

Karolina Kasperek
Kategoria: Wieś i Rodzina
Nagrodzone przepisy w konkursie "Mleczne cuda"
Wieś i Rodzina Konkurs Mleczne Cuda
Data publikacji 07.03.2021r.

Oto 10 niesamowitych przepisów, nagrodzonych w konkursie „Mleczne cuda”, będącego inicjatywą „Tygodnika Poradnika Rolniczego” oraz Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich. Konkurs cieszył się bardzo dużym zainteresowaniem. Do naszej redakcji napłynęło łącznie kilkadziesiąt przepisów od kół gospodyń wiejskich z całej Polski!

r e k l a m a

Sernik dyniowy

Składniki na spód:

  • 200 herbatników,
  • 90 g masła,
  • pół łyżeczki mielonego imbiru i cynamonu;

Składniki na masę serową:

  • 1 kg sera w wiaderku,
  • 500 g purée z dyni,
  • 4 jajka,
  • 1 budyń waniliowy,
  • 170 g cukru;

Składniki na polewę:

  • 250 g kwaśnej śmietany,
  • 2 łyżki płynnego miodu.

Wykonanie: Ciasteczka rozkruszyć, masło roztopić i dodać do ciasteczek. Dodać przyprawy wylać na blachę i wstawić do lodówki. Ser zmiksować z purée z dyni. Dodać jajka, cukier, budyń w proszku. Miksować krótko, wylać na blachę. Piec około 60 minut w 180C.

Kiedy ciasto będzie już prawie gotowe, śmietanę wymieszać z miodem, wysunąć ciasto z piekarnika i wylać polewę. Piec jeszcze około 10 minut. Sernik pozostawić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika do wystygnięcia.


Artykuł podzielony na strony, czytasz 6 z 10 stron.

Widziałeś już nasze video "Jak zwiększyć zapas pasz objętościowych w gospodarstwie mlecznym?"?

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody