Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Jak przygotować pesto z botwinki i orzeszków piniowych?

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 23.06.2019r.

Nie masz czasu na wielogodzinne przesiadywanie w kuchni i szukasz pomysłu na szybki i lekki obiad albo przystawkę? Pesto z liści botwiny i orzeszków piniowych to fantastyczny dodatek do makaronów czy chrupiącego pieczywa, którego przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż kilka chwil. Jak je przygotować?

Pesto z liści botwiny i orzeszków piniowych

r e k l a m a

Składniki:
  • Około 40 młodych listków botwiny,
  • 4 łyżki orzechów piniowych,
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 3 łyżki drobno startego żółtego sera.

Wykonanie: Liście dokładnie umyć, osuszyć, umieścić w naczyniu blendującym.

Dodać orzeszki piniowe, drobno pokrojony czosnek, sól, pieprz, oliwę, ser. Wszystkie składniki dokładnie zblendować.

Podawać do kanapek lub z makaronem.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a