r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Jak przygotować pesto z botwinki i orzeszków piniowych?

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 23.06.2019r.

Nie masz czasu na wielogodzinne przesiadywanie w kuchni i szukasz pomysłu na szybki i lekki obiad albo przystawkę? Pesto z liści botwiny i orzeszków piniowych to fantastyczny dodatek do makaronów czy chrupiącego pieczywa, którego przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż kilka chwil. Jak je przygotować?

Pesto z liści botwiny i orzeszków piniowych

r e k l a m a

Składniki:
  • Około 40 młodych listków botwiny,
  • 4 łyżki orzechów piniowych,
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 3 łyżki drobno startego żółtego sera.

Wykonanie: Liście dokładnie umyć, osuszyć, umieścić w naczyniu blendującym.

Dodać orzeszki piniowe, drobno pokrojony czosnek, sól, pieprz, oliwę, ser. Wszystkie składniki dokładnie zblendować.

Podawać do kanapek lub z makaronem.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody