Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Kotlety z chleba

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 08.12.2018r.

Składniki: 2 szkl. mleka, 4 kromki czerstwego chleba, 3 cebule, 2 jajka, natka pietruszki, ziarna sezamu, olej do smażenia, bułka tarta, sól, pieprz.

r e k l a m a



Wykonanie:

Czerstwy chleb zalać mlekiem i odstawić na 20 minut. Następnie odcisnąć nadmiar mleka, a chleb wraz z cebulą przecisnąć przez maszynkę.

Dodać jajka, posiekaną natkę pietruszki, ziarna sezamu, sól, pieprz i wyrobić masę, dosypując bułkę tartą. Masa powinna być dość gęsta.

Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.




Katarzyna Kosmala

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a