Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu. Więcej informacji o plikach cookies.

Zgadzam się

r e k l a m a

Partner serwisu

Tagliatelle szpinakowe z mascarpone

Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 23.01.2018r.

Składniki: 200 g szpinakowego makaronu tagliatelle, ½ opakowania serka mascarpone, 200 dag szpinaku, płatki migdałowe, sól, pieprz, 1 cebula, 2 łyżki masła klarowanego, 2 ząbki czosnku.

r e k l a m a



Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy. Dodajemy szpinak. Na koniec dodajemy ser mascarpone i mieszamy. Szpinak z mascarpone mieszamy z makaronem. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Posypujemy nimi makaron.

r e k l a m a

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a