r e k l a m a

Partner serwisu

Partner

Jakie są wady i zalety przetwarzania wyprodukowanego w gospodarstwie mleka?

Polskie mleko Porady
Data publikacji 07.08.2020r.

Agnieszka i Marcin Bielcowie są producentami mleka, ale surowca do zakładu mleczarskiego nie sprzedają. Kontynuując wielopokoleniową tradycję zajmują się jego przerobem, wytwarzając ser koryciński swojski oferowany w wersji naturalnej oraz z wieloma dodatkami. Marcin Bielec jest także prezesem Stowarzyszenia Producentów Sera Korycińskiego.

r e k l a m a

Warto przetwarzać mleko we własnym gospodarstwie?

Zapytaliśmy Marcina Bielca o wady i zalety przetwarzania wyprodukowanego w gospodarstwie mleka.

Opłacalność z produkcji mleka przy wytwarzaniu serów w gospodarstwie jest zróżnicowana w zależności od miesiąca. Jeżeli ktoś sprzedaje mleko do mleczarni, to zakład zajmuje się większością spraw, a spółdzielnie mocno wspierają swoich dostawców. My musimy radzić sobie sami a cenę kształtuje rynek i konkurencja – mówi hodowca.

Chcesz przeczytać cały artykuł?

Zakup dostęp do tego artykułu
3,69zł
/za artykuł 

Jeśli masz zakupioną prenumeratę dostęp do artykułu jest dostępny w ramach zakupionej prenumeraty. zaloguj się aby uzyskać dostep.

r e k l a m a

Partner serwisu

r e k l a m a

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody