Dzwonek Pierwszy miesiąc prenumeraty za 50% ceny Sprawdź

r e k l a m a

Partner serwisu

Przepis na crumble z malinami

Przepis na crumble z malinami
Wieś i Rodzina Przepisy
Data publikacji 23.08.2020r.

Crumble to nic innego jak owoce zapiekane pod pyszną, chrypiącą kruszonką. Do jego wykonania można wykorzystać śliwki, jabłka, truskawki, lub jakiekolwiek inne owoce, na które mamy ochotę i które są obecnie dostępne w sklepach. Jak wykonać crumble z malinami?

Składniki potrzebne na crumble  z malinami

Składniki na nadzienie:
  • 1 kg malin,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżka masła.
Składniki na kruszonkę:
  • 150 g mąki,
  • 50 g cukru,
  • 1 łyżka cukru wanilinowego,
  • 150 g masła.
 

Jak przygotować crubmle?

Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruszonkę i włożyć do zamrażarki na 30 minut. Formę wysmarować masłem, ułożyć maliny i posypać je cukrem, skropić sokiem z cytryny i posypać mąką ziemniaczaną.

r e k l a m a

Lekko i delikatnie wymieszać. Na maliny zetrzeć zamrożoną masę. Piec około 40 minut w temperaturze 180°C do zrumienia.

Widziałeś już nasze video "Do piernika! Weź udział w konkursie piernikowym TPR"?

r e k l a m a

r e k l a m a

r e k l a m a